Gud så gott!

image80

I går var det kräftskiva hemma hos oss, och visst blev det en riktigt trevlig kväll med mycket mat och prat. Laila hade gjort en helt suverän västerbottensostpaj som var bland det godaste som vi smakat, en riktig smakupplevelse. Jag hade fixat kräftorna, och dom var faktiskt jätte goda oxå. :-)

Gästerna droppade in vid artontiden och jag var redan klar med allt, rakning, duschning, påklädd och klar....
Svar: Nej, jag var inte ens hemma då, satt i bilen på väg från Norrfjärden där jag hade lämnat grabbana. Nu var det bara att ösa på innan det hann komma fler. Å visst hann det göra det! innan jag var klar med allt som jag skulle göra.
Men nu var festen i gång och alla hade kommit, så vi satte oss ner och åt, åt och åt tills vi alla var så mätta att vi höll på att spricka. Kvällen blev supertrevlig , det är alltid så härligt att vara med sina bästa vänner. Skål ta mig fan!


I dag har vi varit helt klubbade, trötta som fan, ville bara sova, men icke sa nicke! Vi har två barn som inte ville att vi låg och vilade. Men som tur var så blev vi bjudna på middag hos min far och slapp göra middag, palt var det som serverades, å inte blev det bättre efter den måltiden. Det var nu paltkomat slog till och jag blev totalt klubbad.


Men nu änligen får jag kryppa ner i soffan och bara slappa och se lite på tv.
           


Glass i stora lass

image74

I dag var det min tur att vara hemma för vård av sjukt barn. Oscar är väldigt förkyld och hostar mycket.
"Glass är bra när man är sjuk" sa Oscar till mig, så det var bara att plocka fram en tallrik till honom, men en blev två och snart så ville han även ha en tredje. Men då sa jag stop! "Du får ont i magen om du äter för mycket glass"

Edwin kommer snart hem från skolan, jag ska utnyttja honom lite och låta honom vara inne med Oscar en stund så kan jag göra lite ärenden.
Måste åka och handla kräftor till festen på lördag och åka förbi på Apoteket innan dom stänger. Hur gjorde man förr i tiden när inte det fanns nässpray? Man kan inte leva utan det, inte när man ska sova i alla fall.

Jag tror att jag har blivit beroende av sprayet, måste nog snart lägga in mig på en klinik för avvänjning av mina små beroenden. "Spray och Coca Cola". Men det är väl tur att det inte är tyngre grejer man är beroende av.

I morgon  får Laila den äran att vara hemma med vår son. Är han lite klent byggd?
Tycker han är sjuk hela tiden och drar på sig alla möjliga konstiga sjukdomar som går på dagis, nämner någon tyfus så kan ni ge er den på att han drabbas av det oxå.  Tyfus. En svår, smittsam infektionssjukdom orsakad av en rickettsiaart, som överförs till människan av löss. :-)

Han kan inte släkta på mig, jag som är så hård!

Då var det dax igen

image73

Månadens tragiska händelse, RÄKNINGARNA! Tänk om den dagen skulle komma, när man slapp sitta och ha ångest över att alla pengar ska gå till dessa papperslappar. Men när man äntligen har gjort bort dom så känns det genast bättre. Nu vet man vad man har och livet kan gå vidare.....Tjo faderittan!!!

Sådan herre sådan hund!

Jag blev en bulldogg!

Jag fick tipset av min fru att gå in på Sveriges Televisions hemsida och göra testet "Vilken hund du är"
Fick en chock när jag insåg att bilden av mig var en slemmig bulldogg.
Men så här i efterhand kanske det ändå blev rätt...

Sådan herre sådan hund!

En av mina favorit hundar är ju en "Bulle"  

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0


Den sjungande polisen

I går sändes femte programmet av Eftersnack. Jag var med för att läramig allt som Andreas gör inför varje program. Måste säga att visst var det en hel del att tänka på.....
Bumpers, vykort, puff, eftertexter, inslag och allt det tekniska som ska fungera inför kvällen. Hur fn ska det gå när jag ska köra programmet helt själv nu?
Hoppas att jag får ett extra tillägg på min lön för detta. "Det är som att lära sig att cykla på nytt"

Programmet i går gick riktigt bra. Bengt Pohjanen och Björn Nagander (den sjungande polisen) känd från Idol var gäster i programmet. Det blev en riktigt bra sändning, Björn spelade och sjöng från sin nya singel och Bengt flummade på. Åsa hon var fantastisk som vanligt!

I kväll så kommer Erik Kiviniemi och Hans Chrunak till studion, vi hoppas att det blir ett lika bra program som i går.

GLÖM NU INTE ATT SE PÅ DET IKVÄLL!

  image71
 


Hemlig affär

Satt hemma vid köksbordet i går och läste i Piteå-Tidningen att tre kvinnor har öppnat en detektivbyrå i Piteå. Jaha då var det slut med det roliga......
Nu får ni det jobbigt, att hela tiden vara rädd för att det ska ligga någon i buskarna och spana... 
Att vara på bortamatch kan inte vara lätt, nu blir det ännus svårare då dessa kvinnor har startat upp detta företag.

Men jag tycker att iden är riktigt rolig, tänk att få känna sig som Sherlock Holmes, gå runt med ett förstoringsglas och cape. Vilken dröm!
Jag tror att alla någon gång lekt detektiv som barn,  nu finns det en riktig detektivbyrå i stan. Riktigt häftigt!

Jag tänker på dom som har en svartsjuk partner som kommer att hamna i klistret  så fort dom går och sätter sig på ett fik med en tjej kompis, eller bara tar en promenad. Ni kommer inte att få det lätt! 
Nu kommer det att  hoppa upp paparazzifotografer överallt och ta kort på en.
Så det är bara att se till att ni håller er i skinnet framöver.

           GIRL POWER......   

Gubbdagis

I dag fick jag den stora äran att äntligen få gå till vår nya galleria.Vi satte oss på Waynes Coffea och beställde in massor av fika, morotskaka, daijmtårta och en underbar mintkaka. Oscar fikade och åt massor med glass, vi träffade Åsa Persson som var där med sin man, pratade lite jobb och annat smått och gott.

Sedan var det äntligen dax att få åka ner till Clas Ohlson för att investera i lite el prylar till garaget, Hann precis komma dit så ringer på min mobil.
"Är du inte klar snart?" undrar Laila.
"Nej, nej, nej"  jag har just kommit hit! 
Det dröjer inte länge till så ringer det igen - Laila igen alltså...
"Jag är inte klar än!!!" svarar jag surt....
Hann plocka ihop dom grejer jag skulle ha när det  ringer en tredje gång. Nu var Laila superless på att jaga Oscar igenom hela gallerian  och åka rulltrappa upp och ner, följa Oscar på toa och köpa glass.

Jag fick med mig en påse hem i alla fall, men uptäckte att jag hade glömt köpa hälften, så när jag åkte till jobbet i Luleå, stannade jag till på Clas Ohlsons igen och handlade i lugn och ro.


Bra borgerlig politik

En av de bästa godbitarna i årets budget är en jämställdhetsbonus till "föräldrar som delar lika" på föräldraledigheten.
En barnfamilj kan alltså få hela 13 500 kronor i skattereduktion om de tar hälften var av dessa dagar.

När vi var små så var inte våra pappor hemma med oss, idag så slåss vi mer om dessa dagar med våra kvinnor. Upp till kamp pappor!!!

Tränings dagbok

image68

Lördag!

Nu är det slut på det roliga, för den här gången.
Alla har varit jätteduktiga och kämpat riktigt bra, svett och tårar har det kommit, men jag tror ändå alla har haft en riktigt rolig helg på Vallsberget.

Vi startade med att samlas klockan 09.00 på lördag morgon, vi tog våra platser på golvet där vi skulle sova, det är viktigt att man ligger bland rätt folk. Tänk att hamna brevid någon som snarkar. :-)
Sedan så skulle vi ha dagen första träningspass, stavgång var det som stod på schemat. Vi tränade i 1,5 timme och avslutade med att bestiga toppen. Sedan var det lunch, vila, för att sedan starta pass två, som var cykling över stock och sten. Vi tog oss till Bergsviken och Raningsrundan, där vi körde ett pass intervallträning. Jag fick den stora äran att träna med Sofia, och som hon cyklade, jag försökte att hänga med henne. Det gick ju som det gick, jag var helt slut i låren och pulsen var hög, alldeles för hög. Nu skulle vi ta oss tillbaka till Vallsberget  på små stigar och branta backar. Det var ett riktigt roligt träningspass.  jag måste erkänna att det känns i benen idag.

Kvällen kom, vi åt pizza, grillade korv, drack sportdryck (Whisky), och hade det riktigt mysigt framför lägerelden.

Söndag!

Steg upp 07.30 och åt frukost, packade ihop alla grejer, för att sedan ha vårt sista träningspass. Barnen var slitna efter lördagen, men dom bet ihop och körde ett intervallpass till, sedan avslutade vi med en promenad upp till toppen där vi skulle fotograferas.

Nu är jag hemma igen och känner mig ganska trött, helt slutkörd, totalt klubbad.

Mer bilder

                             

                                     

Bilder från lägret

                             

                                      

Packad och glad

Då var det snart dax, det där träningslägret vi alla gått och väntat på så länge. Och jag är väl förbered, nej, nej, nej. Varför är man alltid ute i sista minuten med allt, har inte packat klart än, tvättmaskinen går för fulla muggar.
Tur att Laila sa till mig att packa, annars så hade jag fått stiga upp innan jag gått och lagt mig. Undra hur lång tid den där tvättmaskinen ska behöva ha på sig för att tvätta lite kläder så här mitt i natten.

Har hört att det går att blogga från mobilen, men måste man vara ingenjör för att klara av det, tror inte det gå om man jobbar som fotograf? Hmmm..... men jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterad om vad som händer på det mycket spännande träningsläger som vi nu alla väntat på så länge.

Fredagsmys

När man står i affären och ska inhandla alla varor inför kvällen, grillchips, ostkrokar, godis, drickor, dipp, och ännu en chipspåse till lite senare på kvällen när Laila kommer hem. 
Då tittar jag ner i korgen och tänker att det här ser inte riktigt så bra ut, jag har inte köpt  mjölk, korv, ägg, mm.
Nä jag har bara chips och onyttiga saker i korgen, vad ska alla andra tänka om mig.
Är det där middag till barnen eller ska dom äta upp allt det där själv. Jag känner mig som en dålig förälder, en riktigt usel en. 

Att man inte har en vagn som är fylld med mat inför helgen. Hur ska man göra? kanske köpa i omgångar eller fara runt på olika affärer, eller göra hemma gjorda chips och drickor. Ja ja barnen blev glada i alla fall och det blev en riktigt mysig kväll.

Fredagsmys som barnen har döpt det till.

Kaloribomben

Nu är det nära att det är helg igen, men jag vet hur fort det brukar gå, så man får ta vara på de timmar man kan umgås med familjen. I morgon åker jag och Edwin på träningsläger, lördag till söndag och då blir det köra  många roliga tränings pass, men jag känner att jag har fått ont i låret efter tisdagens träning på ursberget.
Jag hoppas att jag kan vara med och träna, annars kommer jag att gå upp flera kilo.

Det var fredagsfika på jobbet. Vilken kaloribomb det var! jätte stora frashjärtan med mandelflan på. Kan vi inte bara få vanliga bullar, måste fikat bli större och större för varje vecka. Vi kommer snart att väga över hundra sträcket hela bunten på jobbet. Inte nog med fikat, att äta lunch ute nästan varje dag gör inte saken bättre, Max, Tasty Burger,
Mc Donalds.

Vart tog det gröna nyckel hålet vägen?

image50

Dagens hjälte

image49

Är naturligtvis Anders Borg som stolt promenerar med en mycket väl igenomtänkt budget. ;-)

Snart är det jul

Tala om att man fick en köld chock när man gick ut på morgonen, det var minusgrader ute och det här var inte det  jag vill börja min dag med. Att  skrapa rutorna på bilen! Som om det inte var nog med att åka 6 mil till jobbet, nu ska man måsta stå på morgonen och skrapa oxå. Pust!

image48

Natt uggla

Varför ska det vara så svårt att gå och lägga sig i tid och inte mitt i natten, sommaren är slut nu och jag måste vända tillbaka dygnsrytmen. Att man alltid ska måsta vara så jävla trött på jobbet varje dag. Tror inte det är så poppis!
Laila jobbar kväll i veckan och kommer hem kring 11 och då vill man inte gå och lägga sig, tänk om man skulle missa någonting, nä i kväll missade jag inte det...Det är ju den 20/9 och det var ett av mina datum som jag skulle ha det bästa sexet på. Men inte vet jag om det var någon skillnad från någon annan gång :-)
Nä nu är det sent och Laila har redan krupit till kojs så det är nog bäst att man hakar på.
Sov så gott.

Hösten

På vägen hem så var jag bara tvungen att stanna vid Rosvik och ta några bilder. Det var idag som jag insåg att hösten var här och vinter närmar sig allt snabbare. Visst är det en fin årstid med alla vackra färger som hösten för med sig, men man vet vad som väntar, mörkret, kylan, och inte att förglömma snö skottningen som man måste kämpa med i vinter. Men än så har vi många fina dagar kvar av hösten. Så det är bara att njuta av det vackra dagarna som finns kvar.

                             

Vilken lycka

Tänk att den dagen skulle komma, det trodde jag aldrig, och att det skulle dröja 37 år. Jag hoppades att jag skulle få en sådan när jag fyllde trettio, men inte det. Dom var mest taskig mot mig och hällde i mig massor med sprit. Vilka vänner man har! 
Jag hade gett upp, men så en dag  blev drömmen sann. Jag var hos en min kompis Rosse och han visade sin ny inköpta Soda Stream, den var inte så snygg som den var när jag var liten, den som var vit och orange och med glasflaskor.  Gud så snygg den var på den tiden. Helt plötsligt så öppnades himlen och guden Rosse tog fram en gammal Soda Stream som jag skulle få av honom. Vilken lycka det var att äntligen få en efter 37 år. Nu var problemet att det var söndag och allt var stängt och jag bara var tvungen att få tag i en kolsyrepatron och koncentrat till den. Men det var bara att snällt vänta till nästa dag. Men nu var det min och bara min.

 Tänk att det ändå finns en gud! 

Måndag kväll

Hann bara komma hem från jobbet, hämta Oscar, laga mat, fixa tvätten, duka av bordet och vips så var det kväll och kolsvart ute. Jag som tänkte gå ut till garaget och fortsätta med min lucka som måste sättas på plats innan det har regnat in alldeles för mycket. Men jag måste nog ändå trotsa regnet, blåsten och mörkret  i kväll och gå ut.

Annars är det en vanlig måndag, har inte hänt så mycket i dag på jobbet, har redigerat två inslag till kvällens sändning, kollat min mail, ätit lunch i matsalen på jobbet och varit på apoteket och köpt lusmedel till grabbarna. När ska dom små djävlarna ge sig och bara försvinna ur våra liv???

Hoppas att det blir en lite mer spännande dag i morgon.

Mandelkubb och mjölk

Söndag! varför känns det att det är söndag redan när man vaknar på morgonen, eller halv tolv kanske inte riktigt är morgon. Och varför är det så svårt att komma igång med något viktigt, förbereda för vintern och allt ogjort som bara hopar sig. Nä nu måste jag komma igång med att beta av en lista som är oändligt lång. Jag har faktiskt gjort en punkt på den idag, jag har byggt en lucka  till vinden på garaget så att jag kan hiva upp allt virke som bara ligger ute på gräsmattan och blir förstört. Nu är den klar och vist blev den snygg men det tog ju tid att bygga den. Kanske om min vän Rosse hade varit här idag så skulle det ha gått fort, men han brukar slarva så mycket eller bygga så som man gör när man är byggnadsarbetare. Nä han är riktigt duktig så behöver du hjälp med någonting så kontakta Rosse på mobilen 070-2561620. Dagen gick så fort så man hinner nästan inte med någonting men nu ska jag sjunka ner i soffan och se en kärleksfilm med gumman och äta lite mandelkubb med mjölk.

Myr träning

image38

                             

Hur roligt hade inte barnen i dag när vi hade träning på en myr vid Igeltjärnsberget, att få blöta ner sig hur mycket man vill och att få kasta sump myr på tränarna. Det har varit en hård tränings vecka för dom, tis, tor, lör men det är bra  start inför det som ska komma "tävlingarna i vinter"

Städ dax

                             
I morgon kommer min fru hem från Kalmar så det är bara att sätta igång och städa huset. och varför gjorde jag inte detta lite tidigara i dag när jag ändå var hemma med Edwin? Nä jag gör det i kväll när barnen har lagt sig. Ohh så jävla dum man är, nu är klockan snart tolv och inte är jag klar på länge. Jag ska snart upp med barnen som ska ha frukost och kläder ska ha skjuts till dagis och sen ska man köra bil till Luleå. Jag kommer nog att vara helt klubbad på jobbet i morgon, men det är ju fredag och snart helg. Gud va skönt det ska bli! Välkommen hem Laila...

Pust och stön

                              image33
Mikaela                     Sofia                         Edwin                      Gänget i Storfors SK

Jag är helt slut efter dagens träning på  valls, och helst när vi avslutar med att gå stavgång ända upp till toppen och det käns som att mitt hjärta har lämnat kroppen på vägen upp. och inte nog med det, Edwin och Mikaela var inte ens trötta när vi kom upp till toppen. På lördag ska vi åka till en myr och köra lite löpning där och då kommer det att kännas att man lever, om man gör det efteråt.

Hej va det går

                 
Att få äga en egen crossare var min dröm när jag var liten, men inte fick jag någon riktig en. Nä min far skulle givet vis göra en till mig, hm den blev inte riktigt som en sån där som man drömde om, men visst måste jag erkänna att jag hadde riktigt roligt med den oxå.  Jag ville att min son skulle få en riktig en. En sån som jag inte fick!!!!
Så han fick en 110cc 4 taktare och visst har han roligt med den, men jag tycker inte det är riktigt lika roligt att stå och titta på. Nu vill jag också ha en riktig en riktig en men hur ska man lägga fram det snyggt till sin fru?
Nu är det dax att byta om till tränings kläder för ikväll så blir det att träna stavgång på vallsberget och det är inte någonting att rekomendera för personer med svagt hjärta eller dålig kondis. Tur att man är tränare så man inte behöver gå upp för backen lika många gånger som barnen, man vill inte visa att dom är bättre än oss tränare. :-)
          

Där satt den

image25

Ja då var vi igång med programet och visst såg det bra ut, i alla fall hemma från min soffa. Jag fick lite ångest av att Andreas bildproducerade så bra, inte ett enda fel. Hur ska det gå när jag ska in i het luften om någon vecka???
Åsa hon var oxå helt klockren i sin roll som programledare, hon är rolig och naturlig och helt underbar.  Heja Åsa!!!

Ska det vara så svårt

image23

Att det ska vara så svårt att ta död på dom små äklen, nu är det andra dan som jag har gett dom medel i håret så att dom ska dö. Inte nu barnen utan lössen :-)
Men nu verkar det ha gett effekt, så i morgon så blir det skolan för Edwin. Oscar får vara hemma en dag till så jag är säker på att dom försvunnit ordentligt. På dagis är man lite mer närgången med varandra än i årsklass 4, och så blir jag ledig oxå och det är skön nu när Laila är borta i Kalmar på kurs. Man måste ha allt under kontroll nu, Läxorna, maten, städningen, tvätten, träningarna, sovtider, mm
vilken super pappa jag är nu....

Krokodiler i håret

I veckan kom det hem ett papper på att det gick löss på skolan men har aldrig varit med om att barnen fått det så jag har som inte brytt mig så mycket om det. Visst har jag sett att oscar har kliat sig på huvudet i veckan men inte tängt så mycket på det, men i går kväll så satt vi och pratade om löss och barnen kollade i varandras hårbotten.
O fy fan va äkligt det var fullt med dom små krypen, hur kan man ha missat att se det. Nu är det läge att tvätta sängkläder och sätta in en dunderkur i håret, dom ska dö nu...
image22


0-0

image19                   

Det blev en riktigt trevlig kväll i Gagsmark  med Micke och barnen. Vi såg på fotbollen och drack lite öl, men matchen gick inte som vi ville 0-0. Men det var ändå en riktigt bra match som Sverige borde ha vunnit. Och barnen! dom skötte sig super bra, tror jag.

Fotbollskväll

Sitter själv hemma med barnen och undrar vad jag ska hitta på en lördagkväll. Det blir ingen fest för mig i Luleå i kväll med arbets kompisarna för det går inte att få någon barnvakt, har försökt in i det sista men det går inte att hitta någon. Så nu tar jag mobilen och skickar ett sms till min gode granne Mickael Åström och kollar om han vill ha lite sälskap i stugan i Gagsmark och kolla på fotbollen i kväll. Jag tar nog med mig sängkläder om det skulle bli att stanna över och drick lite öl. Man vet aldrig med Micke helt plötsligt så tar han fram en och då kan man inte säga nej. Det blir trevligt det oxå...

Regnet det bara öser ner

Finns det verkigen nån gud? Jag börjar tvivla på det efter en sån skitdålig sommar som vi haft. Och att det varje gång man är ledig , ja då småste regnguden komma fram och pinka på oss. Och inte blev det bättre av att Laila som är i Luleå idag ringer hem och berättar att dom har strålande sol. Nä det finns ingen rättvisa.
image16

Änligen fredag

Fredagkväll då ska man vara hemma med familjen och ha fredagsmys, men inte jag! Nä själv sitter man på jobbet och gör inte ett skvatt. Sitt ni hemma och ät godis och chips, Tänk inte på mig ni...
Jag undrar om det ska va så jävla svårt att få tag på en barnvakt till grabbarna i morgon kväll. (Tydligen) har ringt runt till halva släkten men ingen kan just denna kväll,Sjukdom, jobbar, borta. Vi skulle ha en träff med kollegor från Umeå och Luleå och gå ut och äta, dricka och ha riktigt trevligt. Men så verkar det inte bli för min del så jag får ta det en annan gång.SURT

image15

Upptaktskväll

                   

Ja, då var det dax att sätta igång höstträningen med klubben. Det var några nya ansikten i kväll, men mest gamla kändisar. Var det korvgrillningen eller intresset för träningen som lockade?
Nu är vi i alla fall igång och det känns skönt för nu börjar allvaret...
 (Huvudsaken är inte att vinna utan att deltaga) Öhhhh

Hur gick det där egentligen????

Lägg ut lägg ut....
Ja det gick nog inte riktigt så bra som jag hade hoppats på, men i morgon får jag en chans till å då jävlar kommer det att sitta som smäck. Jag var nog lite nervös!  Alla var där och skulle kolla hur programmet så ut, men jag trodde nog att alla var där för att kolla hur det gick för mig. Det kändes så i alla fall. Men även solen har fläckar...
Så med lite sömn har jag nog  glömt alla tabbar och feltryckningar som jag gjorde i dag.


Sändningen

Visst gick det bra i går med testsändningen, men en del justeringar behöver vi göra. Lampor måste flyttas om och en del kamera vinklar måste ses över. Men i kväll är det min tur att köra i kontrollrummet så vi får se hur det går. Jag har Andreas som backup så det borde gå bra. I morgon ska jag bygga klart i studion, trappen ska byggas klart och målas sen har jag gjort mitt. Nu är det upp till dom andra att se till att allt blir klart till på tisdag.

Sitter i kontrollrummet och testar inför kvällens sändning.

     



eftersnacks studio

image5

eftersnacks studio som vi håller på att färdigställa till premiärdagen på tisdag.

En evig väntan

image4

Sitter på jobbet och ska redigera ett inslag till kvällens sändning. Men var är reportern som jag ska jobba med?
Att det alltid ska ta så lång tid att skriva manus och ta ut intervjuerna. Han skulle komma klockan fem men nu är den snart tjugo i sex. Ikväll så blir det att göra en prov sändning av vårat nya program "eftersnack" som kommer att sändas tisdagar och onsdagar med start nästa vecka. Glöm inte att se på det programmet. Det blir kanonbra!

Skidtunneln i Torsby juli 2007

Skidtunneln i Torsby               

Att få träna på snö mitt i sommaren var en upplevelse som jag bara måste göra om igen.
Funderar på att åka dit med familjen nästa sommar oxå och stanna fler dagar och bara träna på och få höra grabbens gnäll,å vad jag är trött pappa...kan vi inte sluta nu. :-)
En fantastisk upplevelse som jag vill rekomendera till alla som är i närheten av Torsby.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0