Vilken morgon!

Jag måste bara berätta att min första sändning av Eftersnack blev en fullträff, nästan i alla fall! Jag råkade trycka ut fel bild en gång, och det gorde ont, fan! Varför? Det var så nära att köra helt prickfritt. Men jag fixar det i kväll i stället.

Klockan ringde 09.00 i morse, jag var tvungen att fara med skräpet på Brevika, för min far skulle ha till baka sitt släp. Så det var bara att stiga upp och vara glad.
Som min far alltid sa till mig när jag var liten: "Det är en ny spännand dag i dag!" Och visst är det de, jag har en hel del saker som ska göras nu på morgonen, och framåt dagen. Nu surrar barnen om att jag ska åka på Ica och köpa en pumpa och fullt med godis till kvällen. Men det är inte lördag i dag! Vad kul du är pappa! Okej då! Jag köper väl godis då.
image134

Happy Halloween

Längtar efter helg igen

Vilken morgon man var tvungen att gå igenom! Först var det Oscar som fortfarande är sjuk, sen så var det  räkningarna som skulle betalas, "fast man inte vill", och sen så var det bara att kasta sig in i bilen och köra till Luleå, jobbet väntade på mig.
Men så roligt då! Jag jobbade i går och känner redan en längtan till helgen, men visst! Det är några dagar till innan man får känna lugnet igen. I morgon så är det nu min tur att köra Eftersnack, jag måste erkänna att jag har en hel skock fjärilar i magen. Men jag tror att när jag väl har tryckt på start knappen så kommer det att kännas bra. Tror jag i alla fall!

Killen som gav svartrutan ett ansikte!

Det glömde jag bort

Oscar läste oxå en bok, men inte hjälpte han där uppe honom från att bli sjuk.
Så nu vet man vad som väntar en....
image132

Halleluja

Ja det kan man säga, nu ligger Oscar och kräks för fulla muggar, tvättmaskinen har snart gått i 24 timmar i sträck.
Nu går resten av familjen och bara väntar på att vi oxå blir drabbade av denna hemska maginfluensa. Gode gud jag vill inte bli drabbad av denna hemska lilla bakterie. Man brukar säga att efter regn kommer sol! Men inte i detta fallet! I helgen var vi på Piteå Havsbad och badade, käkade buffé, och bara tog det lugnt. Men sen så kom det där jävla regnet, "Influensan" Jag hoppas att den där boken som jag lånade av Havsbadskyrkan och läste mycket noggrant i helgen, kommer att hjälpa mig från att bli sjuk....
image130

Tack för den roliga veckan som varit

Då var den här veckan slut, fast jag måste jobba på söndag också (men det är då det).
Joel från Böle har varit med mig i veckan på SVT. En kille som har varit riktigt rolig att ha med sig på dagarna. Engagerad i vårt dagliga jobb, för att få ett inslag att bli sändningsbart.
Joel går i nian och vet redan vad han vill bli "när han blir stor"
I dag fick han känna sig som en programledare för Nordnytt, han fick köra en sändning som jag spelade in på en dvd som han kan visa för sina vänner. Det är inte alla som hade kunnat göra det lika bra som Joel.
Garanterat inte jag....

Lycka till i framtiden!

     
 

Pigg som en mört

07.50 var Joel redo att följa med  på jobbet, han stod och väntade på oss, var så sugen på att få vara med på sin sista dag på Nordnytt som praktikant. Jag trodde ett tag att han skulle vara tvungen att sova i Luleå, men det löste sig till sist. Gud vad skönt!

Joel

Hur kommer det att gå för min praktikant Joel, som jag har lämnat i Luleå med Andreas i kväll, för att vara med på Eftersnack. Kommer han hem till Piteå, eller måste han sova någonstans i Luleå?

Svaret kommer vi att få i morgon klockan 07.50

Kommer han att stå och vänta på att bli uppplockad i stan? Eller?

Erlings favorit

Det var länge sedan jag som fotograf blev så hyllad som i dag på vernissaget av Erling Johanssons konst, som han ställde ut på landstingshuset i Luleå. Jag var där med Frida och Ulrika för att göra ett Nordnyttjobb. Erling är en skön lirare som verkligen kan sväva iväg när han berättar om sin konst och hur han får en känsla om hur konstverket ska bli levande. Ja! Det är lite svår att förstå hur han känner när man står och lyssnar på honom, men visst är han en riktigt intressant person att lyssna på. En väldigt färgglad en!

Men visst drog intervjun iväg tidsmässigt, när intervjun var klar så frågade Erling om inte det var jag som filmade honom och en annan konstnär för två år sedan. Och visst var det så!
Han tyckte att jag är en fotograf som vågar ta bilderna från dom där speciella vinklarna och med ett sådant djup i. Han var väldigt imponerad av mig och ville ha mitt namn och telefon nummer, för han hade ett filmprojekt på gång. Och inte vet jag vad han menade med det.

Men visst skulle det vara en utmaning som fotograf att få vara med och filma i en riktig movie.

image123

Mat tips för dig med lite stålar den 24:e

I morgon är det dagen innan lön, och hur mycket stålar har man då? Typ nada! Och då har jag ett riktigt bra tips på billigt mat för dig som är riktigt fattig. Typ som vi är!
Men har du då en premiecheck med fem procent från Coop kommer du riktigt billigt undan!

Smaklig måltid!

Korvsoppa 4 port.

400 g falukorv (eller billigare variant)
3-4 potatisar (kan uteslutas)
1-2 morötter (kan uteslutas)
1 liten palsternacka (kan uteslutas)
2 grönsaksbuljontärningar eller den buljong man har hemma.
1 liter vatten (kan uteslutas men blir då ingen soppa)
1 gul lök (kan uteslutas)
1 dl chilisås (kan uteslutas)
2-3 msk tomatpuré (kan uteslutas)
Curry, svartpeppar, salt, timjan (efter tycke och smak).

Hacka löken, bryn med lite curry. Slanta morot, potatis och palsternacka som blandas med vattnet, löken och buljongtärningarna. Låt småkoka ca 10 min. Under tiden dela korven i små bitar. Pluppa i koven i soppan, blanda i chilisåsen och tomatpurén. Krydda efter behag. Servera gärna i djuptallrikar med sked.


Måndag hela veckan

Blev hämtad  07.45 på morgonen av Frida och hennes super pimpade Peugeot, Joel stod och väntade på att bli upphämtad  av oss i stan. Joel är en kille som ska vara med mig i veckan, och praktisera på SVT, en cool kille som verkar framåt och är villig att testa på mediayrket.

Har varit en ganska lugn dag idag, gjorde inte så många knop på jobbet, hoppas det blir lite mer spännande i morgon, nu tänker jag mest på att Joel ska få ut så mycket som möjligt av sin praktik.
I morgon så ska dom få äran att få åka en riktigt fin bil. Skodan! Denna super coola, snygga, häftiga bil.
Fan oxå! Jag skulle byta vinterdäcken på Nissan i kväll, men inte hann jag det. Nä! Med två killar hemma som går på speed, så hinner man inte det man tänkt sig. Jag måste nog fixa det i morgon, om jag får killarna att sitta lugnt i soffan och kanske se en på en film. Då borde jag hinna det!

Älskling finns det nåt lugnande  hemma?

Helt slut och fryser

Har varit ute hela dagen och röjt upp det som var kvar på bakgården, jag hann nästan allt klart som jag skulle göra. Men sen kom det där mörkret och förstörde allt. Ser inte ett skit nu, helt kolsvart blev det!
Ja, ja, jag får väll ta resten någon annan dag i veckan, efter jobbet kanske, om jag orkar!
Och kallt är det, vid noll strecket så det känns nästan som om blodet har krackelerat en aning. och fingrarna ser ut som russin.

Håller just nu på med att grilla lite kyckling i mörkret ute på altanen, det blir nog den sista grillningen för den här sommaren. Snyft!

Låt maten tysta munnen!

image121




Skenet kan bedra

Nu lyser det igen på garaget, men hur länge kommer det att fungera denna gång?
Att köpa ett skymningsrelä för 149 Kr, när det fanns ett dyrare för 299 kr, vet ej om jag var för snål, skulle nog ha satsat på det dyrare.

Jag tror på, att ju dyrare, desto bättre!

image120

Kolla! Hur det ser ut

Inte blev det som jag hade tänkt mig idag, ligga och bara ta det lugnt. Nä Laila tvingade ut mig i regnet/snön och rensa upp ute på gården. Visst behövdes det, för det såg fördjävligt ut bakom huset, bräder, presenningar, kabel, slang, och en massa utemöbler, mm. Men nu ser det faktiskt mycket bättre ut, fast vi är inte klar än. Nä det kommer nog att ta hela morgondagen oxå, att få det att se rent och snyggt ut. Grannar håll ut, vi är på gång!

Men nu har vi gått in!  Ska bara ta det lugnt i kväll, se på TV, dricka lite vin, och äta chips... bara mysa på.


Kanske nästa helg

Vad är det för dag i dag? Just det! Det är lördag, det förklarar varför det snöar för fullt ute just nu.
Jag som skulle göra massor med saker ute i dag. Fixa bort altanmöblerna, bära upp alla sommarsaker på vinden, virket ska bort från gräsmattan, Eddes koja ska rivas, den sura veden ska kastas, you name it!

Men som varje helg, så är vädret dåligt och jag måste skjuta upp mina sysslor till nästa. Är det bara en undanflykt som jag har. Det där med dåligt väder? Eller är jag bara så jävla slö!

A man got to do What a man got to do!

Ett ljus i "mörkret"

Ja ha! nu fungerar inte lyset på garaget längre, är det den mänskliga faktorn den här gången eller är det kanske   fel på skymningsrelät? Jag tror att det är det sistnämnda den här gången faktiskt, jag skulle aldrig kunna göra fel. Aldrig! Snart är det dax att återigen köra den 6 mil långa vägen till Luleå och till mitt arbete. Jag börjar att kunna den vägen helt utantill, skulle nog kunna köra dit i sömnen faktiskt, eller garanterat säkert! 

Edwin ska få följa med i kväll och fota lite, vi ska åka på en konsert med Wei Wei som spelat på Studio Acusticum i Piteå. Sen så ska jag skynda mig hem till fredags myset, vad den nu står för. Grrr!

Lev å må, resten kan ni!

Smärta är skönt


Om jag ser filmen "the dentist" före jag åker till tandläkaren så kommer det att kännas bättre, men det var nog en riktigt dum idé. Om jag inte hade tandläkar skräck före så fick jag det nu i alla fall, det var ju en skräckfilm om en tandläkare som plågade sina kunder till döds.

10.00 i  morse så var det min tur att sätta sig i den där stolen, som man helst vill slippa sitta i. Som tur är så är det en ung och söt tjej som är min tandläkare, så det känns faktiskt rätt så bra. Men när hon började sätta en stor latexduk över hela munnen så det inte gick att andas, så kom bilderna från filmen i mitt huvud. Ska jag dö nu?
Nej, nej det var för att inte bakterier skulle komma in i tanden som hon höll på att laga. Puh!
Men det var inte så trevligt att ha duken över hela munnen, tänk om man skulle vara täpp i näsan, då skulle det vara tungt med att få luft.

Allt gick bra till slut, och jag kan rekommendera att inte se "the dentist" före ett tandläkar besök.

Kan du gapa lite större!

image118

Snålheten bedrar visheten!

Gudar dom finns ju! eller? I dag så skulle det ske! Men det blev inte riktigt så för mig. Nä! när jag kom till jobbet så fick jag höra att min chef hade satt sig på tvären, angående min lön som jag har begärt för att köra det nya programmet. Den ska höjas för att jag ska lära mig helt nya arbetsuppgifter. Bildproducera Eftersnack!
Men nu verkar det som om jag inte kommer att få en enda pesetas av min chef.

Ja, då får det helt enkelt bli så att jag säger nej till att bli bildproducent. "Gud vilket liv det kommer att bli"
Jag nöjer mig med dom arbets uppgifter som jag redan har, fotograf, redigerare, och att köra sändningen på Nordnytt. Visst kan jag tycka att det är synd att dom inte ser lite mer långsiktigt på det hela, men det är deras val.

Lycka till med sändningen!

Dagen D

I kväll smäller det! jag ska nu ta plats i den heta stolen på jobbet, jag ska göra ett extremt byte i efter texterna på Eftersnack. Från snickerier till bildproducent, ett steg som jag har fått hjärtklappning av, andnings svårigheter. Kommer detta att gå vägen, eller kommer det att gå käpprätt åt h-vete, ja! det lär vi få se i kväll i sändningen av Eftersnack som börjar 22.27.

Hoppas att det  finns en gud som kan hjälpa mig att fixa detta i kväll.

Cevapcici till middag


image116

Som en riktig mäster kock som man är ;-) så har jag bestämt mig för att steka cevapicic till middag, riktigt goda och kryddiga köttfärs biffar. Man sätter dom i pitabröd med paprika, gurka, tomater och sen tar man och klickar i Ajvar och vitlöks dressing. Fy fan! gott blir det, det går inte att misslyckas med denna fantastiskt goda rätt.

Cevapcici de populära färsbiffarna från Balkan, med mycket smak, som passar utmärkt tillsammans med en fräsch sallad. Ett kryddigt rött vin med mogen fruktighet kompletterar fint.

Smaklig måltid!


Som en enda stor familj....

image115

Mer bilder från lägret

       

       

Full fart i Älvsbyn!

Lördag 22.30 sov jag redan tungt!!!
Orsak: Ett hårt kretsläger i Älvsbyn som tog ut sin rätt.
I dagarna två har jag, Edde och en mängd andra barn och ungdomar kämpat på i vårt anletes svett. Löpning, stavgång och rullskídor/inlines.
Här kommer lite bilder från en rolig, fartfylld helg!
        

     


Vilken helg!

I morgon, eller i dag som det redan har blivit så ringer klockan 07.00 och jag och Edde ska stiga upp och åka på träningsläger i Älvsbyn med hela kretsen. Just nu känns det bara så jävla jobbigt, men det kommer säkert att bli en riktigt bra helg. Eller helg och helg! Inte kommer det att vara någon vila, eller sitta framför teven och äta gott och ta det lugnt. Nä, nog är det bara att slita!


Tillbaka till verkligheten

I morgon så smäller det! Ska äntligen få åka till jobbet efter flera dagars illamående, och kräkande. Nu ska jag väl vara frisk och inte behöva smitta ner alla på jobbet.

Tror jag! Kanske, eller....  jag lovar att ni kommer att märka det i så fall!

Nostalgi tripp

I eftermiddag så tog jag bilen till mitt gamla jobb Assi Kraftliner (som det hette då jag jobbade där för cirka tio år sedan). I dag heter det förstås Smurfit Kappa! 
Det var ett bra tag sedan jag var och hälsade på mina gamla arbetskompisar, och visst märktes det för jag höll aldrig på att komma därifrån, alla var så nyfikna på mitt jobb på SVT och om jag var där och filmade. Men såg dom inte det? Jag bar snickarbyxor och en fleece jacka och såg inte riktigt klok ut, hur kan man missa det? Men i och för sig så ser dom ju ut så varje dag. "Inte riktigt kloka" Ha, ha.

Men det var riktigt trevligt att prata med dom en stund under lunchen, som är väldigt lång på Kappa cirka 1,5 timme, i alla fall på PM1 "pappersmaskin ett" där jag jobbade. Det var nästan som för tio år sedan, inte var det så mycket nytt som hade hänt där, kanske lite nya ansikten bara, men annars såg det helt bekant ut.

I morgon ska det vara ett stopp på PM1, där dom ska byta en vals i pappersmaskinen, gud va roligt att få hoppa in i gänget i morgon och få vara med och skruva och skita ner sig lite grann, det var ett tag sedan man fick vara riktigt smutsig. Se ut som en riktig grovis!

Nä! jag skulle inte vilja byta jobb, bara prova på för en dag. Jag har värdens bästa jobb som fotograf på
Sveriges Television.

                   

Frisk luft!

Om man skulle ta och utforska naturen litegrann, ta de första stapplande stegen mot ett "icke illamående liv". Frisk luft och strålande sol. Kan inte bli bättre!
En liten promenad i skogen och jag tror att detta kommer att ordna sig till det bättre. Åkte iväg till pizzeria Gul&Blå nu på morgonen och köpte lite mat, men hur mycket käkade jag av den då? Knappt någonting!
Inte riktigt i form ännu för att sätta i mig ett skrov. Nä! det blir nog mest att dricka i dag och ta det lugnt. Men promenaden, den blir i alla fall av!!!

Nära döden upplevelse

Man kan lugnt säga att det där kurr, kurr som lät från min mage, det var inget rop efter mat. Fy fan vad jag har mått dåligt, låg i sängen helt utslagen från morgon till sena natten innan jag orkade ta mig till soffan i TV-rummet, ungefär ca:10 steg. Pust!
Att kräkas flera gånger under en dag måste vara som ett riktigt långt träningspass, man är helt slut i kroppen. Och inte blir det bättre av att man blir tom i magen till slut, så att man måste "tom spy". Aj, aj, aj!
Jag gjorde ett försök att dricka lite saftsoppa och en riskaka. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ignition, ja då var det dax igen...

I dag så känns det bättre, törstig, hungrig, kåt, och sugen på frisk luft. Ett gott tecken i alla fall.
Men helt klart är jag inte på topp än, så det blir att ta det lugnt och försöka komma tillbaka, få tillbaka färgen i ansiktet, och äta upp mig lite grann.

En liten bakterie, men ack så elak.

Sjukstugan

Det är definitivt inte en baksmälla som Laila har drabbats av, nä nu är det på allvar, väntar bara att den ska komma krypande till mig oxå. Jag vågar inte säga att "det drabbar bara dom svaga" längre, då får man garanterat det på direkten.
Nu ligger dom alla tre inne i vårt sovrum och har lite ont i magen. Jag vet inte om man ska våga sova där inne i natt eller om det ska bli soffan.
Visst är det skönare att sova i sin egen säng. Men är det värt att chansa? Nä aldrig, för en maginfluensa är nog bland det djävligaste man kan ha.
Det enda positiva är att man går ner i vikt.

Men det är inte heller värt det! Nä, det får nog bli soffan ändå, jag måste erkänna att jag har sovit där förr, kanske allt för många gånger.

Ska det kurra så här konstigt i magen? Jag är nog bara hungrig! Kurr, kurr

Pappa lagar mat ikväll grabbar

I morse tog jag fram en fläskfile från frysen som jag tänkte att vi skulle göra något gott av. Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss, Laila mådde lite dåligt och inte blev det bättre framåt kvällen. Gustavs bergarn var ett faktum!
Hon åkte på en släng av maginfluensa eller var det bara en ren baksmälla som spökade för henne efter gårdagens trevliga surströmmingsskiva. Vi får nog inte veta hela sanningen om hennes sjukdom tror jag.

Att ställa sig i köket och göra i ordning någonting gott av fläskfilen (med klyftpotatis och en god grönpeppar sås)  är inte helt fel, men att engagera sig för att få denna goda middag känns lite bortkastad, för grabbarna äter klart på två röda sekunder, och sedan sitter man där helt själv och äter.


Lite tråkigt kan jag tycka! Det känns lite tråkigt när Laila är sjuk och inte vill äta någonting. Nä, jag tror att pizzeria Gul&blå får göra middagen åt oss grabbar i dag. En måltid med hela kostcirkeln i. Kan det bli bättre?
image91


Lukas "Han som uppfann kortslutningen"

I helgen så skulle vi vara duktiga och "göra vinter" på gården, Laila var duktig och satt igång direkt. Jag skulle "BARA" fixa lite med garaget först, men jag har en hel del kvar att göra innan det blir kallt och kommer snö. Att dra ström var det första som jag skulle ta tag i, sa till Laila att det kommer att gå fort, det var ju så enkelt tyckte jag. Men det var det inte! Det tog tid! Laila fick själv plocka bort alla sommar blommor och krukor som skulle bort.
Jag fortsatte att dra kabel och leka elektriker. Men ack den som ger sig!
Till slut så blev jag klar med allt jag skulle göra, hmm kanske inte riktigt, det var ju det där med att vintra på gården.
Ja ja! jag tar det imorgon.

Det blev i alla fall snyggt när mörkret föll och lamporna tändes.
Jag kanske är bland dom bästa i världen ändå!!!! ;-)


Strul med lönekontoret

Förra månaden så fick jag ett löneunderlag i brevlådan, där det stod att från den 1/6-07 skulle min nya lön bli tjugotusennågonting. Höjningen skulle betalas ut retroaktivt på nästa lön. Men blev det så?
Nej, det kunde man ju räkna ut innan!

Så 08.00 blev jag väckt av lönekontoret som undrade var ifrån jag fått dessa uppgifter?
Jag: Det kommer från er på lönekontoret
kvinna: Nej, vi har inte skickat ut det.
Jag: Jo, det har ni gjort...
kvinna: Ja, men vi kan ifall inte se det någonstans.
Jag: Nähä, men jag har ju fått ett underlag där det står att jag ska få pengarna retroaktivt.
kvinna: Då måste du be någon i Luleå att styrka din nya lön. Och du måste fixa det i dag för körningen går idag. Annars så får du inte pengarna förrän på nästa lön.
Jag: Okej, jag ska ringa till jobbet och fixa det i dag.

Men tror ni att det fanns någon på plats på jobbet i Luleå som var berättigad att styrka min nya lön?
Givetvis inte, dom är nästan aldrig på jobbet en fredag. Undra hur mycket semester eller komptid dom har innestående. Det måste vara hur mycket som helst?

Nä, det är bara att vackert vänta till nästa månad för att få pengarna. Om jag får dom då, eller om jag måste vänta ytterligare någon månad. Vem vet?


Att pressa sitt barn till framgång

Jag hamnar på ett forum på internet där barn och idrottande diskuteras. Läser följande inlägg:

"Föräldrar som inte fick sina egna drömmar förverkligade kanske försöker få barnen att utföra dem. Idrott och sport är ingen lek längre utan blodigt allvar. Så risken finns nog att en och annan förälder pressar barnen för hårt. Barn ska vara barn och leka och ha roligt, men det är inte lätt att låta dom leka och ha roligt. Allvaret kommer tids nog ändå. Låt barnen få vara ifred."


Jag måste säga att det är nästan helt omöjligt att låta sporten vara en lek och inte blodigt allvar. Jag är helt klart en förälder som gärna vill att mina söner ska lyckas så bra som möjligt i skidspåret och pressar den äldsta för mycket ibland. Då ska vi inte prata om  tävlingarna när djävulen i mig kommer ut  och jag känner att jag nästan skulle kunna göra vad som helst för att han ska komma så bra till som möjligt. Det är en ren plåga att stå där och vänta på honom och se tiden ticka på. Tick, tack, tick. tack.

Huvudsaken är inte att vinna utan att deltaga, hm....


Hokus pokus

Magin spred sig i rummet och tystnaden var ett faktum, jag tror att vi alla höll andan när pärlan som han snöt in i näsan kom ut genom tårkanalen i ögat. Helt jävla otroligt! Sedan bad han Åsa att hon skulle tänka på ett kort, det visade sig att kortet som hon tänkte på var exakt det kort som han höll upp och visade för oss. Det var som om Harry Potter var där, eller Vargen....

Japp! det var vargen som var där och inbjuden för att  trolla för oss i dagens sändning. Jag måste erkänna att jag vågade knappt titta på honom, för jag var rädd att han såg någonting som jag tänkte på. "Snuskiga tankar"
Det kändes så i alla fall!

Om han hade sagt till mig vad det var som jag satt och tänkte på, så skulle jag nog troligen ha pinkat på mig.
Det är faktiskt lite läskigt med magiker ändå, fast man vet att det inte är på riktigt. Eller?

Hokus Pokus Filiokus

image85


Grus i ögonen

När jag vaknade klockan 07.00 i morse på soffan utan kudde eller täcke, så tänkte jag att någon måste ha drogat ner mig i går kväll när jag kom hem från jobbet.
Jag minns att jag satte mig ner och startade teven, men sedan är det svart. Minns inte ett skit! Jag kände mig rätt så stel och frusen när vaknade och försökte att ta mig till sovrummet för att krypa ner brevid lilla Oscar som låg i min säng och snarkade så gott.
Efter två timmars sömn i sängen blev jag väckt av en kille som var sugen på glass (Oscar förstås) Ja, vad gör man inte för sina barn?
Det var bara att kliva upp och gilla läget. Sedan trodde jag att jag skulle kunna krypa ner i sänen igen och vila lite, men inte....
Då ringer telefonen, ring, ring.....

Jag:
Hallå
Dagisfröken: har du glömt bort att Oscar ska fotograferas idag?
Jag: Nja jag vet inte om jag har det eller kanske det....
Dagisfröken: Vi har skickat ut lappar om fotograferingen....
Jag: Visst ,visst har vi fått dom, men vi har nog råkas slänga dom...
Dagisfröken: Men om du skyndar dig hit så hinner han vara med....
Jag: Vi kommer på sturt!

Nu skulle det gå fort, men vad skulle jag ta på Oscar så att han skulle se bra ut på kortet? Yes! Laila hade lagt fram kläder till honom, men håret stod rakt upp i "piprufs". Oscar var måttligt glad när jag försökte stajla till håret med vatten och gelé så han skulle se cool ut. Men efter lite protester och tårar så var han klar. Fort in i bilen och sedan järnet till dagis.

Men få se nu, var det egentligen så bråttom som dom sa till mig? Nej, det var hur lugnt som helst när jag kom hit, inte var det dax att ta kort än på ett bra tag. Surt!!!

Utbränd?

I går kväll var det vilda western på jobbet. Allt och jag menar allt krånglade som kunde krångla.
Vi har uppgraderat eller "nedgraderat" våra redigeringsdatorer (Avider) som dom nu så fint heter. Jag trodde att tekniken gick framåt och inte bakåt som den verkar göra år 2007.
 Att datorn låser sig cirka 5-10 gånger per dag är inte så ovanligt nu för tiden, eller att det inte går att skicka material mellan redigeringarna. Ja, det är säkert detta som kallas "kompetensutveckling" för visst  lär man sig en hel del på allt detta krångel?

I går kväll körde vi Eftersnack med en hel del humor i, komikern och Pitebon Ronny Eriksson samt skådespelaren/komikern Charlotte Lindmark som pratade om humor och dess betydelse. Ett riktigt bra program blev det till slut efter allt strul som vi haft.
image84

Killen som hade roligt på jobbet

Edwin fick äntligen följa med mig på jobbet i dag. Han satt med vår tekniker Alf och mekade i flera timmar med gamla grejer, som hade gått sönder. Edwin var helt enkelt i paradiset när Alf gav honom en hel låda med tekniska prylar som han fick greja med. Lödkolven var det roligaste tyckte han, men naturligtvis så hann han bränna sig på den. Aj aj!
Killen är som Mulle Meck, "molioxer och mojänger" är det bästa han vet. Det är bara "Buffa" som saknas....

Själv så hade jag en ganska lugn dag med bara ett enda inslag som skulle redigeras till sändningen, plus lite väder och löp.

Vi hann oxå gå i väg till Stadium och kolla lite på  vinterkläder som vi är i full gång med att köpa till grabbarna inför vintern, men det är inte billigt att köpa alla kläder till två killar som är modeinrikade.

Till och med Oscar (som bara är fyra år) vet exakt vad han vill ha, en cool jacka med byxor, absolut inte en overall. Det är inte coolt att ha overall på dagis. Var lär dom sig allt nu för tiden? När jag var liten var det tvärtom: Man var glad över att få ha en overall, inte jacka och byxa.

         

RSS 2.0